Yabancı Dil

Okulumuz yabancı dil öğretim programı kapsamında temel amacımız, hedef dille ilgili öğrencilerimizde sevgi, ilgi ve merak uyandırmaktır.Öğrencilerimizin bilgiyi anlamlı kullanma, karar verme, sorun çözme ve öğrencilerin kendi dil gelişimini izlemesine ve değerlendirmesine olanak tanınmaktadır. Öğrencilerimizin  orta düzeydeki metinleri rahatlıkla okumaları, yazmaları, okuduklarını anlamaları yanı sıra güncel konularda ve kendi ilgi alanlarına giren konularda kendilerini ifade edebilecek düzeyde dili öğrenmeleri hedeflenmektedir.

Yabancı dil öğretim programında “Kişiye Özgü Öğretim Modeli” her öğrencinin öğrenme stilinin birbirinden farklı olabileceği ve her öğrencinin öğrenebileceği esasına dayanır. Her öğrenciye desteklenmesi gereken becerileri doğrultusunda bireye özel derslerin yanı sıra sınıf düzeyine uygun İngilizce eğitimi verilmektedir. Dil öğrenimini pekiştirmek amacıyla teknolojiden de en etkin şekilde yararlanılmaktadır. Bilgisayar destekli akıllı tahtalarla zenginleştirilen dersler, öğrencilerin dil öğrenme motivasyonunu güçlendirirken, teknoloji kullanımıyla öğrencilerin kendi kendine öğrenme yeteneği de gelişmektedir.

Sempatik, enerjik yabancı dil öğretmenlerimiz, yabancı dil eğitimini en etkili şekilde gerçekleştirmek adına çağın gereklerine uygun eğitim sistem ve araçlarını incelemekte, konuyla ilgili eğitimlere katılmakta ve materyaller üretmektedir. Bütün bu araştırmaların, yoğun ve özverili çalışmalarının temelinde yatan en önemli amaç; öğrencilerimizin yabancı dili en iyi şekilde öğrenebilecekleri, modern öğretim metotlarına ve bireysel farklılıkları dikkate alan farklılaştırılmış eğitim modellerine dayanan, anlamlı, etkili, öğrencilerin ilgisini çekecek ve onlara öğrenecekleri yabancı dili sevdirecek bir sınıf ortamı oluşturmaktır.

Milli Eğitim Bakanlığının kitapları ve müfredatı yanı sıra alanında kaliteli yayınlar ile İngilizce eğitimi kolejimizde desteklenmektedir. Seçmeli yabancı dil dersi ile İngilizce dersinin haftalık ders sayısı artırılmaktadır.